Pécsre jön az István, a király

Sztárparádéval tér vissza a színpadokra 2015-ben a legismertebb és legnépszerűbb magyar rockopera, az István, a király. Pécsen november 7-én a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban csendülnek fel a jól ismert dallamok.

hirdetés

Keveseknek adatik meg, hogy életükben „klasszikussá” váljanak. Szörényi Leventének és Bródy Jánosnak ez sikerült. Az István, a király című rockopera szerzői példátlan sikert értek el művükkel az elmúlt több mint 30 év alatt. Mivel Szörényi Levente idén töltötte be, Bródy János pedig jövő tavasszal tölti be hetvenedik életévét, az ő tiszteletükre éled újjá a darab Novák Péter rendezésében, akinek édesapja Novák Ferenc volt több korábbi előadás direktora.

 

István.2015.11.07.Pécs

Az István, a királyt jelenlegi formájában augusztus 19-én az 1983-as bemutató helyszínén, a városligeti Királydombon láthatja először a közönség, amely helyszínnek érdekessége, hogy az egykori előadás után lett elkeresztelve. Majd ősszel nyolcállomásos vidéki turné keretében mutatják be a darabot, története során először. Pécsre november első szombatján érkezik az előadássorozat.

A szereposztás parádésra sikerült, egyszerre tiszteleg a klasszikus, harminckét éve tartott ősbemutató előtt, de egyben utat mutat a XXI. századba is.

Visszatér István szerepében Varga Miklós, Táltos szerepében Deák Bill Gyula, Laborc szerepében pedig Nagy Feró is. Ugyanakkor hazánk jelenleg egyik legelismertebb és legfoglalkoztatottabb énekese Feke Pál alakítja majd Koppányt, akit korábban már István szerepében is láthattunk. Sarolt szerepét pedig egy ugyancsak elismert és rutinos énekesnőre osztották Keresztes Ildikó személyében.

Továbbá olyan fiatal tehetségek is szerephez jutnak, mint a Réka szerepében Radics Gigi, a Gizellát alakító Danics Dóra, vagy Kocsis Tibor mint Vecelin és Serbán Attila Asztrik megformálója. De a két ünnepelt is szerepet vállal a darabban, így Szörényi Leventét és Bródy Jánost is a színpadon köszönthetjük majd.

Ezúttal élő rock zenekar és kórus fogja kísérni a Boldizsár Miklós Ezredforduló című drámája alapján írt mű koncertszínház változatát.

Jegyek kaphatóak a www.tex.hu weboldalon és országosan a Ticket Expressz jegyirodáiban!  Aki biztosan ott akar lenni ezen a kultúrtörténelmi eseményen annak érdemes időben megváltania a belépőjét!