Pécsre jön a legendás Sexepil

19 év után új lemezt adott ki a legendás Sexepil. A zenekar, melyet rendszeresen játszott a Music Television, mely a Nirvana producerének stúdiójában dolgozott a kilencvenes években, turnézott Björkkel és számos koncertet adott Amerikában is, most a Pécsi Est Caféban koncertezik március 13-án.

hirdetés

A nyolcvanas években alakult Sexepil a kilencvenes évek elejétől angol nyelven énekelt, frontján a holland Mick Ness énekessel. A zenekar egy kazettát és három nagylemezt jelentetett meg ebben a periódusban – bi… (kazetta, 1990), Love Jealousy Hate (1991), Against Nature (1993), Sugar for the Soul (Warner, 1995).

Kiléptek a nemzetközi porondra is, a Eroding Europe és Jerusalem című számaihoz készített klipeket játszotta a Music Television, zenéjét a nemzetközi zenei sajtó méltatta, egy kritikus “Beatles turmixgépben” kifejezést használta az együttes dalaira.

A zenekar hosszú szünet után 2008-ban aktivizálta magát, Mick Ness távozása után az énekesi posztot a zenekar dobosa, Vangel Tibor vette át, s hosszú, hat éves munka után elkészült a négytagú, koncerteken Golovics Ferenc vendégdobossal felálló együttes új nagylemeze. A Sexepil: Deák Endre – gitár, Kocsis Tamás – gitár, László Viktor – basszusgitár, Vangel Tibor – dob, ének, gitár, basszusgitár, programozás.
A Pécsi Est Caféban a zenekarral fellép az ANEZ énekesnője, Szalai Anesz. A turné vendégegyüttese a SMRGL lesz. Az új dalok mellett a teljes Sexepil-életmű legjavából merít.

A lemezmegjelenéssel párhuzamosan Elkészült a Sexepil legújabb videóklipje is, a Your Scream Is Music lemez nyitódalához, a Rat Kinghez. A videó elkészítésére a zenekar Novák Erik filmrendező/képzőművészt kérte fel, akihez régi ismeretség fűzi a Sexepil több tagját, és aki olyan filmek elkészítésében vett részt íróként, producerként és rendezőként, mint a Nyócker, a Zuhanórepülés, és a Fekete leves.