Pécsre látogatott Izrael Állam nagykövete

Fővároson kívüli teendői között az elsők között Pécsen tett látogatást Yossi Amrani, Izrael Állam nemrégiben kinevezett budapesti nagykövete, akit Páva Zsolt, a baranyai megyeszékhely polgármestere hivatalában fogadott hétfőn délelőtt.

hirdetés

Yossi Amrani, Izrael Állam kijelölt nagykövete 2016. október 13-án érkezett Magyarországra és a közeljövőben adja át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek.

A nagykövet első fővároson programjai között Pécsre látogatott; városunkban a Pécsi Tudományegyetemen járt és Pécs polgármesterével folytatott bemutatkozó tárgyalásokat a Városházán.

Yossi Amrani2

Mint azt Páva Zsolt polgármester a hétfő délelőtti találkozót követően elmondta, Yossi Amrani számára nem volt ismeretlen Magyarország és Pécs sem, hiszen korábban Horvátországban szolgált. A polgármester hozzátette: Pécs és a nagykövetség kapcsolata magas szintű és gyümölcsöző, ezt szeretnék tovább fejleszteni az újonnan kinevezett nagykövettel is.

Páva Zsolt elmondta még: a nagykövet – szavai szerint – szolgálata során arra törekszik, hogy a pécsiek minél hitelesebb képet kapjanak Izraelről, emellett hogy a Pécsett tanuló izraeli hallgatók, ugyanúgy ahogy ma, továbbra is otthon érezzék magukat Pécs városában.

Yossi Amrani a Polgármesteri Hivatal mellett a nap során felkereste a Pécsi Tudományegyetemet és a Zsinagógát is.