Pedáns dzsentridiszkó – lemezbemutató koncert

December 28-án, szerdán este kilenckor kezdődik a Heaven Street Seven együttes lemezbemutató koncertje a Pécsi Est Caféban. Kapunyitás este nyolckor, előzenekarként a TükeZoo zenekar lép fel.

hirdetés

Az Est Café idei utolsó koncertjén felcsendül a Heaven Street Seven decemberben kiadott középlemeze, a „Gigerli” hanganyaga, emellett más, ismert dalokat is hallhat a közönség.

A lemez három dala közül a Gigerli című számot jellemzi a „dzsentridiszkó” jelleg – feszes, pedáns, minden úri kellem benne van, ami csak egy zenében lehet. Ezzel szemben a „A réten” már oldottabb és kevésbé udvarias. A harmadik, „Soha többet ne mondd nekem, hogy három” című dal eredetileg Péterfi Bori énekesnőnek készült, ám a megjelenésig rengeteget változott – ezért a zenekar úgy gondolta, az eredetit is érdemes megismernie a közönségnek.

A középlemez kettőssége előrevetíti a jövő évben megjelenő nagylemez hangulatát. A tervek szerint az együttes a leendő albumon is két blokkot szentel az eltérő hangulatú, mondanivalójú daloknak.

Előzenekarként a három évvel ezelőtt alakult TükeZoo lép fel. A háromtagú csapat repertoárja nehezen behatárolható: a nem mindennapi hangszerelés a legpopulárisabb dalokat is teljesen egyedivé teszi, miközben a műfaji határok is elmosódnak. Érdemes tehát ellátogatnia a szerdai koncertre azoknak, akik szeretik a szokatlan, vagy éppen a már jól ismert dallamokat.

Czimermann Zsuzsanna írása