Példaértékű szülői segítség az óvodának

A Hajnóczy utcai óvoda új árnyékolót kapott, mégpedig az egyik szülő felajánlása nyomán. A Nagy Csaba alpolgármester által példaértékűnek nevezett beruházás az óvoda – szó szerint – legégetőbb problémáját oldja meg.

hirdetés

Balla Istvánnak jelenleg egy gyermeke jár a Hajnóczy úti óvodába, de korábban két másik is az intézményben készült az iskolára. A szülő már csak emiatt is úgy érezte, saját költségén segít az intézménynek abban, hogy a gyermekeket a jó idő beköszöntével ne érje közvetlen és erős napsütés. Az óvoda udvarán tavaly három, árnyékot adó beteg fát kellett kivágni, így rendkívül erős fény érte volna a kicsiket, emiatt gondolta úgy a szülő, hogy árnyékolót ajánl fel az intézménynek.

Nagy Csaba fontos és példaértékű kezdeményezésnek tekintette az eszköz beszerelését annak ünnepélyes átadásakor. Mint mondta, az önkormányzat jelentős erőfeszítéseket tesz a kicsik jobb körülményeinek megteremtéséhez, ám minden terhet nem tud egyedül viselni. Ezért is fontos szerinte, hogy volt, aki észrevette, hol, s miként tud hozzátenni az óvodások színvonalasabb ellátásához.