Péntek: a Vadkelet Hősei a ZION-ban

November 11-én, pénteken este nyolc órakor a Rómeó Vérzik együttes csap a húrok közé a Zion színpadán, a Deep Inside és a Hátsó ajtó társaságában.

hirdetés

A három együttes a Vadkelet Hősei nevű, tizenöt állomásos turné keretében lép fel a ZION-ban. Az estét nyolc órakor a Deep Inside nyitja, majd kilenctől a Hátsó Ajtó, tíz órától pedig a Rómeó Vérzik áll színpadra.

A Rómeó Vérzik létrejöttét egy amerikai krimi ihlette a kilencvenes években – a megalakulás után rövid idővel népszerűségre tett szert. Az évek során a zenekar sok változáson esett át, ám dalszövegeik ugyanolyan szókimondóak, mint az elején. Az együttes tagjai: Koppány (ének, basszusgitár), Sancho (dobok), Rikó (gitár), Ermi (gitár).

A Hátsó Ajtó a második alkalommal kíséri körútján a Rómeó Vérzik együttest, első közös turnéjuk nagy sikert aratott. Az idén tíz éves zenekar a nyers hangzásra és az őszinte hangvételre esküszik. Az eltelt tíz év során a zenekar több tagváltáson is átesett, mire létrejött a mai felállás: Maráczi Péter (ének, gitár), Takács Tamás (basszusgitár), és Schattmann Tamás (dob).

Az általuk bakony roll-nak nevezett műfajban alkotó Deep Inside négy évvel ezelőtt alakult. Két évvel ezelőtt ugyan készült egy demófelvétel, de dalaikat inkább élőben hallhatja a közönség.

Tavaly a Rómeó Vérzik zenekar tizenötödik születésnapján a Deep Inside vállalta az előzenekari feladatot, a munkakapcsolat azóta is töretlen. Tagok: Pyyt (ének, gitár), Csuka (basszusgitár), és MadClown (dobok).

Czimermann Zsuzsanna írása.