Pénteken még röpködnek a 35 fokok, szombatra itt a hidegfront

Éjszaka az északkeleti, északi tájakon is csökken a felhőzet. Pénteken túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, Baranyára azonban a hőség miatt adtak ki figyelmeztetést, az UV-B sugárzás is extrém lesz.

hirdetés

Eleinte még néhol élénk nyugati, délnyugati szél mérséklődik, majd pénteken helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 30 és 35 fok között alakul.

Hidegfront érkezik a hétvégén

Szombaton kezdetben országszerte gyengén felhős, napos idő lesz, majd a déli óráktól a Dunántúlon és északon, estétől az Alföldön is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és több helyen alakul ki zápor, zivatar, éjszaka tartósabban is eshet. Északnyugat felől egyre nagyobb területen, de a Tiszántúlon csak estétől megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet 14-21, a maximumhőmérséklet 25-35 fok között valószínű, északnyugaton marad 30 fok alatt.

Vasárnapra virradó éjszaka sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is, majd reggelre nyugaton már nagyobb területen kiderül az ég. Napközben nyugat felől tovább szakadozik, csökken a felhőzet, a déli órákra a középső országrészben, délután keleten is megszűnik a tartósabb csapadék, és a gomolyfelhős, napos időben már csak néhol alakulhat ki záporeső. Nagy területen erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 20-26 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

hirdetés

Hirdetés