Pénzbüntetés jár a Fradinak, és másoknak

A Ferencváros 200 ezer, a Videoton 100 ezer, a Szolnok pedig 50 ezer forint bírságot kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának  keddi ülésén.

hirdetés

Az MLSZ honlapján olvasható beszámoló szerint az FTC-nek mint visszaesőnek kell fizetnie azért, mert az Újpest elleni vasárnapi rangadón a szurkolói szidalmazták az ellenfelet, és pirotechnika eszközöket vittek be a stadionba, ahol használták is azokat.

Az fegyelmi bizottság szerint a székesfehérvári klub a Haladás elleni mérkőzésen nem biztosította megfelelően a rendet, és a drukkerei ugyancsak pirotechnikai eszközöket használtak. A másodosztályú Szolnokot az FTC elleni Magyar Kupa-meccsel kapcsolatban marasztalták el, mert a szurkolói megbotránkoztatóan viselkedtek.

Az elmúlt forduló után nem csak játékosokat, hanem edzőket is eltiltott a fegyelmi bizottság. A futballisták közül Leandro Antonio Martinez (Haladás) 2, Constantin-Laurentiu Branescu (Haladás), Asmir Suljic (Újpest) és Vukasin Poleksic pedig 1-1 bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, míg a trénerek közül Zoran Camparát (Újpest) 2, míg Szentes Lázárt (Haladás), Máté Csabát (FTC) és Sándor Tamást (DVSC) 1-1 találkozóra tiltották el a kispadról és az öltözőből.