Per indulhat egy siklósi temetés miatt

Pert indítanak egy temetkezési vállalkozó ellen annak az elhunytnak a hozzátartozói, akinek búcsúztatásakor összetört a koporsója a napokban Siklóson – adta hírül a megyei napilap kedden.

hirdetés

A szerencsétlen eset akkor történt, amikor a koporsót a kriptába engedték le, s a kötelek elszakadtak. A koporsó a mélybe zuhant, kettétört, a halott pedig kifordult belőle, nagy riadalmat és keltve a családtagok és a háromszáz fős gyászoló tömeg körében.

Schrempf János, az elhunyt férfi fia a lapnak nyilatkozva elmondta: a vállalkozóval előre megbeszélték, hogy zárt koporsós temetést kérnek, fizettek azonban szerettük felöltöztetéséért. Az eset kapcsán azonban kiderült, hogy édesapjára slendrián módon adták fel a ruhát. Testéről nem vették le a még a kórházi kezelés során feltett tapaszokat, kötszereket és a pelenkát sem.

Miután felszólították a vállalkozót: hozza helyre, amit lehet, másnap szűk családi körben egy újabb temetést tartottak, amely már rendben ment. A család a végső nyugalomra helyezésért és a kriptáért több mint 600 ezer forintot fizetett, a vállalkozó 100 ezer forint kártalanítást ajánlott fel a történtek miatt. A hozzátartozók ezt nem fogadják el, pert indítanak.

Horváth Lajos, az ügyben érintett temetkezési vállalkozó a lapnak azt mondta: ami történt, az megengedhetetlen és nagyon sajnálja azt.