Permetezik a vadgesztenyefákat

A Biokom Kft. megkezdte a pécsi közterületeken lévő vadgesztenyefák permetezését aknázómoly kártevő ellen, közölte Lóczi Szidónia a Biokom Kft. sajtószóvivője.

hirdetés

A beavatkozásra az éjjeli idősávban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. Első körben a kertvárosi és uránvárosi vadgesztenyéket kezeli a társaság, ezután következnek a belváros és a budai városrész vadgesztenyefái.

A tervek szerint folytatólagosan, az időjárástól függően permetezik a levéltetű ellen a városi rózsafelületeket, majd a belvárosi dézsás növényeket.

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Amennyire lehet, alacsony zajszinten fogják végrehajtani a munkát.

Az éjszakai permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

A permetezés során felhasznált szer emberekre, melegvérű állatokra veszélyt nem jelent, a közterületen található eszközökre, például gépjárművekre jutó permetszer károsodást nem okoz.