Járhat a tanároknak a bankkártya-díj

Első fokon pert nyert a Munakügyi Bíróságnál Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének helyi ügyvivője. Ha másodfokon is igazat adnak neki, valamennyi pécsi önkormányzati intézményben dolgozó közalkalmazott erre hivatkozva kérheti 2010. január 1-ig visszamenőleg a havi számlavezetés díját, az egyszeri pénzfelvétel költségét, valamint az éves bankkártyadíjat.

hirdetés

Mint azt Nagy Erzsébet lapunkhoz eljuttatott közleményében írja, első fokon – nem jogerős – ítéletet hozott a pécsi Munkaügyi Bíróság abban a próbaperben, amelyet a munkáltatója ellen indított a 2010-től elmaradt, illetmény bankszámlára utalásának és havi egyszeri felvételének költségtérítése ügyében.

A bíróság kimondta, hogy a költségtérítés 2010 januárjától jár, ebbe beletartozik a havi számlavezetés díja, az egyszeri pénzfelvétel költsége, valamint az éves kártyadíj. Amennyiben jogerős lesz az ítélet, valamennyi pécsi önkormányzati intézményben dolgozó közalkalmazott erre hivatkozva kérheti 2010. január 1-ig visszamenőleg az elmaradt költségtérítést – írja Nagy Erzsébet

Ennek összegét, mivel önkormányzati szintű megállapodás ettől az időtől nem volt, egyénileg kell kiszámolni, tekintettel arra, hogy az függ az illetmény mértékétől, a bankszámla típusától, ill. az ahhoz kapcsolódó költségektől. A bíróság kimondta, hogy a költségtérítés a prémiumévek programban résztvevőknek is jár. Azok is követelhetik az elmaradt költségtérítés volt munkáltatójuktól, akiknek azóta megszűnt a közalkalmazotti jogviszonyuk.