Pestre költözik Pécs

Pestre költözik a 2000 éves Pécs – a kultúra fővárosa egyedülálló turisztikai attrakciókkal mutatkozik be az Utazás kiállítás díszvendégeként.

hirdetés

Pécset, a római alapítású Sopianaet Európa évszázadainak itt tükröződő formakincsei, kulturális öröksége és a város minden művészeti korszakot kiemelkedően képviselő műkincsei teszik méltóvá arra, hogy az Utazás Kiállítás 2014 díszvendége legyen.

pecsma2

Február végén Pécs városa díszvendégként mutatkozik be a budapesti Utazás Kiállításon, hogy megmutassa értékeit a világnak: kétezer év művészeti és társadalmi fejlődéstörténetét és kulturális hagyományait csakúgy, mint a harmadik évezred folyton változó, új kihívásaira adott, folyton újraértelmezett válaszait.

Gazdag kulturális és társadalomtörténeti múltjához és jelenéhez méltóan Pécs egyedülálló turisztikai és városbemutató fejlesztésekkel és eszközökkel kíván méltóan megfelelni az Utazás kiállítás díszvendégi tisztségének. A 110 m2-es pécsi stand tükrözi azt az innovációt és szemléletet, amely a város kulturális értékeinek megújítását is jellemzi. A hagyományos Zsolnay motívumokat felhasználó stand ötvözi a múlt és a jövő adta lehetőségeket, hiszen a formabontóan tervezett felületeken interaktív módon elevenedik meg a város 2000 éves múltja és gazdag programkínálata. Pécs üzenete az a törekvés, hogy a család minden tagjának élményt adva olyan élhető várost kíván továbbra is fejleszteni, ahol jól érzik magukat a fiatalok, ahova a szerelmesek visszavágynak, s ahol a művészetkedvelők értéket találnak.

  • És tényleg!

    A gyerek már ott él.