Péterffy Attila a pécsi keresztény gyülekezetek vezetőivel találkozott

Péterffy Attila ezúttal a keresztény gyülekezetek pécsi képviselőit fogadta a városházán Ruzsa Csaba alpolgármesterrel. A találkozó célja az volt, hogy feltárják az együttműködési lehetőségeket, hogy „a pécsiek erős közösséget alkossanak”. Közlemény.

„Csütörtökön keresztény gyülekezetek pécsi képviselőit fogadtam a városházán Ruzsa Csaba alpolgármesterrel közösen. A korábbi megkeresések alapján világossá vált, hogy a felekezetek hiánypótlónak tartanák a párbeszédet a város vezetésével. Örömmel tettem ennek eleget és hívtam meg a felekezetek képviselőit, mert szerettem volna megismerni véleményüket és igényeiket több témában is.

A csütörtöki találkozón együtt tártuk fel azokat a területeket, amelyeken kölcsönösen számíthatunk egymás segítségére. A meghívásomnak eleget tevő gyülekezetek már korábban is szerepet vállaltak a közösségépítésben, egyebek mellett az oktatásban, a szociális ellátásban és karitatív feladatok ellátásban tevékenykednek. Abban állapodtunk meg, hogy mostantól közösen dolgozunk azon, hogy a pécsiek erős közösséget alkossanak.

Teljes volt az egyetértés abban, hogy a városvezetés, a pécsi történelmi kisegyházak és független keresztény gyülekezet kapcsolatban maradnak és ezentúl rendszeresen, évente több alkalommal fogunk egyeztetni a jövőbeni teendőkről és együttműködési lehetőségekről.

Péterffy Attila

Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere

A találkozón az alábbi keresztény gyülekezetek képviselői vettek részt:

– Magyar Apostoli Egyház Pécsi Gyülekezete
– Magyarországi Metodista Egyház Pécsi Gyülekezete
– Magyar Pünkösdi Egyház Felház Gyülekezet
– Magyar Pünkösdi Egyház Reménység Gyülekezete
– Magyar Pünkösdi Egyház Sion Gyülekezete
– Biblia Szól Gyülekezet
– Golgota Keresztény Gyülekezet Pécs
– Igazság Háza Gyülekezet
– Krisztus Szeretete Egyház
– Omega Gyülekezet
– Pécsi Baptista Gyülekezet
– Pécs-Somogyi Baptista Gyülekezet
– Pécsi Imádság Háza
– Szeretetvár Baptista Gyülekezet
– Széles Sátor Agapé Gyülekezet”