Péterffy-Vicze-per: elmaradt a mai tárgyalás

Péterffy Attila és ügyvédje a bíróságon ma reggel. A háttérben Vicze Csilla

Vicze Csilla ügyvédje karanténba került, ezért el kellett halasztani a tárgyalást.

hirdetés
Uránia Mozi

Pécs polgármestere jó hírnevének megsértése miatt személyiségi jogi pert indított még tavaly a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője, dr. Vicze Csilla ellen. Péterffy Attila szerint ugyanis az önkormányzati választási kampány idején valótlant állítva bírálta őt a hőerőmű vezérigazgatójaként végzett tevékenységében, méghozzá a következő mondattal: „Péterffy Attila 2008–2015-ig a Pannon Hőerőmű vezérigazgatójaként durván 3.000.000 tonna fát égetett el a hőerőmű kazánjaiban”. Pécs polgármestere január 20-ai közleményében azt írta: Vicze Csilla a választási kampány során „egy független civil szervezet mögé bújva nagy nyilvánosság előtt valótlanul azt állította” róla, hogy bűncselekményt, környezetkárosítást követett el.

A legutóbbi, március 3-ai rövid perfelvételi tárgyaláson, ahová a polgármestert nem idézte a bíróság, annyi történt, hogy Péterffy jogi képviselője bejelentette, a sérelemdíj iránti követelésétől ugyan elállnak, de a Vicze Csilla elleni bírósági keresetet a becsületsértés vádjával egészíti ki.

Akkor a bíró jelezte, az április 21-ei tárgyalási napra idézni fogja Péterffy Attilát. A polgármester ma meg is jelent a bíróságon, de a tárgyalás elmaradt.

Péterffy Attila Facebook-oldalán azt írja erről, hogy ahogy eddig minden alkalommal, úgy ezután is mindig ott lesz a tárgyaláson, ha arra beidézik. Egyben jobbulást kívánt a védőügyvéd családtagjának, akinek betegsége miatt Vicze Csilla ügyvédje karanténba került.

“Álláspontom nem változott, a perrel szeretném megváltoztatni azt az általánossá vált gyakorlatot, hogy álhírekkel és hazugságokkal tudatosan lehetetlenítenek el tisztességes szándékú embereket. Ennek gátat kell szabni” – írja Péterffy.
“Nagyon remélem, hogy a júniusi, újabb tárgyalási napon végre közelebb tudunk kerülni ehhez a célhoz, mert ez mindannyiunk közös érdeke” – zárul a poszt.