Pihentető gyerekruhatár-csere a netről

Igencsak ritka az olyan gyerek, aki szívesen megy anyukájával, apukájával ruhaüzletbe, és készségesen hagyja, hogy a sokadik ruhát is feladják rá. Inkább az a gyakori, hogy a csemete egy darabig üres tekintettel bámul ki a fejéből – ami igen emlékeztet a férfiak viselkedésére a divatüzletekben –, majd elszakad a cérna, és kitör a hiszti vagy a rosszalkodás.

hirdetés

Nem akar semmit felpróbálni, sem megvenni

Szerencsés az a szülő, akinek például egy divatozni szerető kislánya van (kisfiúknál ez ritka, mint a fehér holló). Ám ebbe a korba bele kell érni, az óvodás gyerekek inkább azt látják, játékvásárlásról szó sincs, unalmas öltözködésre szeretnék őket rávenni.

Vagy: mindenképpen meg akar valamit venni

A másik fájdalmas tapasztalat, ami a felnőtteket érheti az üzletekben, ha a gyerkőc megpillantja valamelyik darabon egyik kedvenc mesehősét, és onnantól nem számítanak az érvek, hogy például már nyolc kapucnis felsője van, és igazán jó lenne egy kabátot venni. Ha nincs mesehősös kabát, nehéz jól kijönni a szituációból.

Kamaszoknál a divatos, de nem praktikus darabok körül indulhat el a hajcihő.

Nagy segítség tehát, ha valahogy kikerülhetjük a közös vásárlásokat – nemcsak a szülőnek, hanem a kicsiknek is. Lehet persze gyerek nélkül menni, ám a visszacserélés esélye ezzel igencsak megnő. A legjobb megoldás a netes vásárlás.

Képzeljük el a két képet: egy finom tejeskávéval ülünk a monitor előtt, a macskánkkal az ölünkben (szőrallergiások kivételével), és összekattintgatjuk a képernyőn látott ruhákból a teljes őszi ruhatárat, elküldjük a rendelést, majd rengeteg időnk van arra, amit igazán szeretnénk.
Vagy: kisfiunkat/kislányunkat vadásszuk az üzletben, aki nemtetszését a fogasok mögé bújással fejezi ki éppen.

Ha egészen kicsi a babánk, és bonyolult bevásárlókörútra indulni, akkor gyakorlatilag életmentő lehet a netes vásárlás lehetősége. A ruhácskákat pedig hétről hétre kinőheti a baba, valami egész biztosan mindig hiányzik a ruhatárból.

A gyermek-mérettáblázat segít

Esetleg aggódunk amiatt, jók lesznek-e méretben a kiérkező ruhák? A megoldás – mint az online rendelésnél általában – a méretek levétele mérőszalaggal; arra kell még a család kiskorú tagjainak esetében odafigyelni, hogy az adatok nagyon frissek legyenek.

Azzal is számoljunk, hogy még tovább fognak nőni a gyerekek, tehát ha októberben rendelünk síöltözéket februárra, inkább számoljunk rá egy-két plusz centit, illetve méretet, mintsem hogy túl kicsi legyen a vásárolt holmi.

Kellemetlen tud lenni, ha a boltban pont az a méret hiányzik, ami a mi csemeténknek kellene – ez az OTTO webáruházában, ahol 250 ezer árucikkből lehet válogatni, és minden méretből rengeteg áll a rendelkezésre, szinte elképzelhetetlen.