Pillanatok alatt lecsaphat a vihar!

Bár a péntek délutáni idő sokakat a szabadba csábított, a hétvége azért tartogathat némi meglepetést. Baranya megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar, károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében.

hirdetés

Szombaton is sokfelé készülhetünk záporok, zivatarok kialakulására, a Dunától keletre néhol ismét lehetnek hevesebb zivatarok felhőszakadással, jégesővel, viharos széllel. Élénk, időnként erős lehet a nyugati, északnyugati szél. Hajnalban 10-16, délután 19-25 fokot mérhetünk – írja az idokep.hu.

Vasárnap a megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok. Több helyen megélénkül az északi-északnyugati szél. A 9-14 fokos hajnali minimumokat, délután 21-27 fok közötti maximumok követik.

Hétfőn főként a Dunántúlon kell záporokra, zivatarokra számítani, másutt változóan felhős lesz az ég. Nyugaton és északkeleten erősödhet meg az északias szél. Délután 20-25 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett még helyenként előfordulhatnak záporok. Élénk, néhol erős lesz az északias szél. Napközben 19-24 fok valószínű. Szerdán továbbra is meleg, de már csapadékmentesebb időre van kilátás.