Pirítós miatt vonultak a tűzoltók Pécsett

Hatalmas elánnal vonult három szerkocsi, rendőr és mentőautó Pécsett csütörtök délután Kertvárosba. Az Esztergályos János utcába riasztották őket. Egy szelet kenyér miatt.

hirdetés

Még létrás kocsit és további két szerkocsit is riasztottak ahhoz az esethez, ami végül egy szellőztetéssel ért véget. A telefonhívás alapján a bejelentő csak annyit mondott, hogy egy négyemeletes ház első emeleti lakásából ömlik a füst.

A tűzoltókat a mentőkkel és rendőrökkel együtt küldték ki a helyszínre, akik pillanatok alatt ellepték az Esztergályos János utcát.

Az ott élők viszont meglepődtek a felvonulásra és nagyjából ilyen meglepetten néztek a hivatásosok is, mert mire kiértek, egy odaégett kenyér hűlt helyét találták csak. Kiderült ugyanis, hogy az első emeleti lakásban a riadalmat az okozta, hogy a kenyérpirítóban felejtettek egy kenyeret.

A tűzoltók nem tudtak mit tenni, minthogy kiszellőztettek és ahogy végeztek visszavonultak a helyükre, ahol várják a riasztásokat. A tűzoltók ugyanakkor nem mérlegelhetnek, hiszen ha valóban baj van, akkor fontos a megfelelő felkészültség.