Pirosra vált a Széchenyi tér

Február 14-én, pénteken délután két órakor a piros lesz a domináns szín Pécs főterén, Valentin-nap alkalmából ugyanis pirosba öltözött  kicsik és nagyok együtt ünneplik az életet. 

hirdetés

Bálint-napon a megjelenésével fejezheti ki bárki, hogy a súlyos betegségben szenvedő gyermekek mellett áll, azzal, hogy pirosba öltözik.

A Szemem Fénye Alapítvány negyedik alkalommal rendezi meg az Öltözz pirosba! elnevezésű jótékonysági akcióját. A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek és családjaik ellátását felvállaló alapítvány arra kér mindenkit, hogy pénteken vegyen fel egy piros ruhadarabot, és támogassa kétszáz forinttal a Dóri Ház működtetését.

Az első hazai gyermekhospice házat fenntartó szervezet fontosnak érzi, hogy megmutassa, senki sincs egyedül a bajban. Jó szándékú emberek mindig lesznek, akik önkéntes áldozatvállalásukkal segítő kezet nyújtanak embertársaiknak. Az elmúlt 3 évben 30 ezer ember 200 forintjaiból 6 millió forint gyűlt össze a nemes ügy támogatására.

Az alapítványszolgáltatásait ingyenesen nyújtja, annak ellenére, hogy nem részesül állami finanszírozásban, nagyrészt adományokból fedezi a fenntartását.

Az akcióba bekapcsolódók akár piros ételeket is ehetnek, ihatnak piros italokat, a szerelem színébe burkolhatják üzletüket, sőt a bátrak még a hajukat is befesthetik. Akik hasonlóan gondolkoznak, a Széchenyi téren találkozhatnak, ahol kiderül nem csak a bajban, hanem a vidámságban sincs egyedül senki.

Képünk illusztráció.