Pizsipartit tartottak Pécsett

Játékos foglalkozások, díjnyertes televízió műsorok, kalandok sötétedés után – ez a Da Vinci pizsamaparti, a különleges tematikus helyszíneken tartott ismeretterjesztő program, melyet október 8-án a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben rendeztek meg. Míg mások aludtak, a gyerekek a csillagok titkainak nyomába eredtek zárás után a Planetáriumban.

hirdetés

A Da Vinci Learning oktatási TV-csatorna a szórakoztató és egyedi tanulást különleges helyszíneken megrendezett pizsamapartikon hozza el a gyerekek számára. A Da Vinci Pizsamaparti olyan egyedülálló program, ahol a 7-13 éves gyermekek különleges élményeken keresztül, zárás után, éjszaka ismerkednek meg a helyszínekhez kapcsolódó érdekes tematikákkal. A pécsi Planetáriumban október 8-án 19–23 óra között a csillagok és bolygók világával ismerkedhetett meg az ott alvós program kb. 30 résztvevője.

A gyerekek először látványos planetáriumi bemutatón vettek részt, majd elsajátították a távcső használatát, amivel megfigyelték az éjszakai égboltot. Ezt követte a meteorvadászat, a lehulló fénycsóvát követve, hőkamera segítségével indultak a meteorit felkutatására, miközben a zseblámpás felfedező túrán magyarázatot kaptak az univerzum titkaira is. A becsapódások és kráterképződések folyamatát látványosan szemléltető bemutató keretében kísérleteztek meteorittal, és egyszerű csillagászati eszközöket is készítettek. Az éjszakai programban a Da Vinci Learning csatorna díjnyertes oktató műsorainak segítségével interaktív élményóra keretében is bővítették csillagászati ismereteiket.

pizsiparti2

A Da Vinci Pizsamaparti sorozat október folyamán fesztivállá nőtt: a Telekom támogatásával 3 budapesti és 4 vidéki helyszínen, összesen 7 alkalommal élhetik át a gyerekek a nem mindennapi éjszakai élményt. A Da Vinci Learning TV az ilyen típusú, szórakoztató interaktív ismeretterjesztés egyedülálló képviselője Magyarországon.

A pécsi Zsolnay Kulturális Negyed első vidéki helyszínként kapcsolódik a programba, és a tervek szerint 2017 januárjában rendeznek majd hasonló programot.