Platánfa-permetezés lesz kedd éjjel Kertvárosban

A Biokom NKft. megbízásából 2016. április 11. és április 25. között kerül sor Pécs teljes területén a közterületen lévő platánfák permetezésére csipkés poloska kártevő ellen. A beavatkozás az éjjeli órákban történik, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A munkák a város területén összesen 1708  faegyedet érintenek, több részletben (több éjszakán át) – áll a Biokom közleményében.

hirdetés

Az anyagok vízi szervezetekre veszélyesek, viszont emberekre, állatokra, méhekre veszélyt nem jelentenek.

A munkaegészségügyi várakozási idő mindhárom szer esetében 0 nap, az élelmezés-egészségügyi várakozási idő tekintetében pedig nincs kikötés megadva. Gombaölőszert korábban nem kevertünk a lemosó permetezéshez használt anyagba, most viszont a gnomónia és a monília elleni szert is felhasználjuk a fák egészségi állapotának megőrzése érdekében.

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenekhez éjszaka hozzászokhattunk. A szakemberek igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy ne zavarják az éjszakai pihenést. Az éjszakai permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, így a munkavégzés kevésbé zavarja a járókelőket és a forgalmat.

  1. április 12-ről 13-ra virradó (kedd) éjszaka a következő pécsi utcákban lesz permetezés:

 

Helyszín: Egyedszám: Időpont: 2016. április 12. (kedd) éjjeli órákban
Keszűi u. 87
Nagy I. u. ( I.tömb) 20
Erika u. 10
Gyöngyös u. 13
Kamilla u. 16
Dóra u. 5
Varsány u. 5
Zsuzsanna u. 6
Júlia u. 6
Olga u. 4
Izabella u. 19
Etelka u. 4
Enyezd u. 10
Krisztina tér 22
Viktória u. 16
Berek u. 11
Berek sétány 18