Nyomravezetői díj a díszállatokért

Páva Zsolt, Pécs polgármestere a minap Uránvárosból ellopott, a házak bejáratát díszítő alkotások megkerülésére nyomravezetői díjat ajánlott fel.

hirdetés

„Pécsett mindent megpróbálunk megtenni, hogy megóvjuk, biztonságban tudjuk és épségben megőrizhessük közös értékeinket mind a mai pécsiek, mind az utókor számára. Térfigyelő-kamerákkal, Poldi bácsikkal, közterület-felügyelőkkel, civil egyesületekkel, polgárőrökkel védjük parkjainkat, tereinket, köztéri művészi alkotásainkat. Keserű tapasztalat azonban, hogy még a leggondosabb odafigyelés ellenére is – számomra túl sokszor – találkozunk a szándékos, esztelen rongálás és a pusztítás nyomaival, valamint olyan tolvajokkal, akik az épített környezetünket rombolják.

Az elmúlt hetekben Uránvárosból érkezett ezzel kapcsolatban a legtöbb panasz és lakossági bejelentés. Uránváros közterein számtalan szoborral találkozhatunk, sok évtizedes múltra tekintenek vissza az ottani köztéri, közösségi kulturális alkotások. Ismeretlenek azonban komoly károkat okoznak mostanában azokban a reliefekben, rézdomborításokban és kerámiaalkotásokban, melyeket a két-három szintes uránvárosi épületek kapubejárói fölé helyeztek annak idején.

Ezúton jelentem be, hogy 100.000, azaz százezer forint nyomravezetői díjat ajánlok fel annak, aki érdemi információkkal tudja segíteni a hatóság és az önkormányzat munkáját, hogy mielőbb kézre kerüljenek azok, akik tudatosan és szándékosan rombolják le vagy lopják el ezeket a domborműveket Uránvárosban.

Bízom benne, hogy számíthatok Pécs jóérzésű, tisztességes polgáraira, akik velem együtt fontosnak tartják, hogy vigyázzuk és óvjuk városunk és a közösség értékeit, művészi, kulturális, történelmi emlékeinket, alkotásainkat”.

Páva Zsolt
Pécs polgármestere

Pécs, 2012-06-18