Postázza az összesítő számlákat a Tettye Forrásház

Elsőként a június-július hónapokban leolvasott ügyfelek kapják kézhez a számlát

hirdetés

A Tettye Forrásház Zrt. 2009. október 5-e óta szolgáltat ivóvizet és gondoskodik a szennyvíz kezeléséről Pécs városában – reméljük, oly sok pécsi közt az Ön megelégedésére is. Augusztustól megkezdtük a szolgáltatóváltás óta eltelt időszakról kiállított összesítő számlák kézbesítését. Elsőként a június-július hónapokban leolvasott ügyfelek kapják kézhez a számlát.

Segítség a számla értelmezéséhez

A borítékban ügyfeleink egy, a kézhez kapott számlára vonatkozó segédletet is találnak, melyet azzal a szándékkal készítettünk, hogy megkönnyítsük a számlán való eligazodást. A részletes számlamagyarázatban megmutatjuk, hol milyen adatokat talál, és az elszámolás szempontjából fontos tételeket is ismertetjük. Honlapunkon elhelyeztünk egy kalkulátort, amelybe saját fogyasztási (leolvasási) adatait beírva ellenőrizheti számláját.

Számlamagyarázat

Mit tartalmaz a számla?

A számla a 2009. okt. 5-től 2010. június/júliusig terjedő időszakra szól, és tartalmazza az eddig kiküldött átlagszámlák levonását. A számla két leolvasás (az október-január közötti, illetve a mostani, nyári rendkívüli leolvasás) során rögzített mérőállások szerint készült. Azon esetekben, amikor nem állt rendelkezésünkre nyitó mérési adat, a 2009. okt. 5-re vonatkozó induló mérőállást a két rendkívüli leolvasás adataiból állapítottuk meg, a leolvasások közt eltelt napi fogyasztás alapján.

Készítettünk Önnek egy kalkulátort, amelybe saját fogyasztási adatait beírva ellenőrizheti számításunkat.

Ha nagy összegű a rendezendő számla

Az átlagszámlákban megállapított átlagos fogyasztás nem mindig egyezik meg pontosan a tényleges vízfelhasználással. Ha túl alacsony volt a megállapított átlagérték az elmúlt időszakban (vagy eddig nem kapott átlagszámlát), nagy összeget eredményezhetett az elszámolás.

A számla kiegyenlítésére az átlagosnál hosszabb fizetési határidőt biztosítottunk, azonban így is előfordulhat, hogy egyes ügyfeleinknek nehézséget okoz a befizetés. Társaságunk igyekszik segítséget nyújtani az arra jogosultaknak, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálati munkatársainkkal.

Amennyiben a következő átlagszámlától módosítani kívánja átlagfogyasztását, erre is van lehetősége e-ügyfélszolgálatunkon, e-mailben vagy ügyfélszolgálati irodánkban, call centerünkben.

Ha mínuszos tétel szerepel a számlán

Az átlagfogyasztás feltehetően túl magas értéken került megállapításra. Ez esetben a különbözet automatikusan csökkenti a következő számla összegét. Figyelem! Ha van olyan átlagszámlája, melynek befizetésével még adós, az aktuális mínuszos számlaösszegtől függetlenül akár tartozása is fennállhat.

Társasházi fogyasztók figyelmébe

A társasházak egy részében a lakóközösség által választott módon történik a ház összes fogyasztását mérő bekötési mérő (főmérő) és az egyes lakások fogyasztását regisztráló mellékvízmérők közötti különbözet felosztása. A közös képviselőkkel egyeztetve társaságunk a jelenleg fennálló esetleges különbözetet csak a következő leolvasás után kiállított elszámoló számlában számolja el. Ez a számla tehát nem tartalmazza az adott fogyasztási helyre eső különbözetet.

Amennyiben számlája valamely tételével kapcsolatban kérdése volna, ügyfélszolgálatunk munkatársai készséggel állnak rendelkezésére elérhetőségeinken!

Forrás: Tettye Forrásház Zrt.