PR-központ lesz a város?

Pécs a hazai pr szakma egyik központjává válhat annak az együttműködésnek az eredményeként, amelyről május 23-án írtak alá megállapodást a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karán.

hirdetés

A megállapodás értelmében létrehozzák a Pécsi Public Relations Kutató- és Szolgáltató Központot. Miután a jó hírnév és a társadalmi kapcsolatok erősítését és védelmét szolgáló, szervezett kommunikációs tevékenység, a pr jelentőségét ma már egyre több intézmény, szervezet, vállalkozás ismeri fel, az egyetemi kar és a húsz éves szakmai tapasztalattal rendelkező vállalkozás a szakmai együttműködés új, a magyar gyakorlatban egyedülálló formáját kívánja megteremteni a Központ megalapításával.

A Központ alapvető feladata lesz a Pécsett és térségében folyó pr képzési, szakértői, szaktanácsadási és kutatási tevékenység minden eddiginél hatékonyabb összehangolása, a pécsi szakmai műhelyek országos és nemzetközi elismertségének növelése.

Az együttműködő felek ennek jegyében vállalják, hogy együttműködnek a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karán folyó Public Relations és szóvivő szakirányú továbbképzés megvalósításában, illetve a PR szakreferens felsőoktatási szakképzés programjának kidolgozásában és megvalósításában, illetve különböző tanfolyamok, tréningek megszervezésében.

Emellett vállalják egy PR kommunikációs tudásbázis, egyben kutatóbázis kialakítását, és együttműködnek önkormányzatok, intézmények, civil szervezetek, vállalkozások PR stratégiáinak kidolgozásában és megvalósításában is. Az összehangolt szakmai tevékenység keretében hazai és nemzetközi konferenciák, szakmai eszmecserék szervezésével, valamint tankönyvek, kézikönyvek kiadásával kívánják a jövőben felhívni a figyelmet a pr kommunikációval kapcsolatos újabb kutatási eredményekre és gyakorlati lehetőségekre.