Professzionális polgárőrség védi Patacsot

A remények szerint a város egyik legösszeszedettebb polgárőrsége kezdte meg munkáját a minap a nyugati külvárosban. A „készültség elrendelésére” azért volt szükség, mert Patacs és Rácváros környékén az utóbbi időben megszaporodtak a vagyon elleni bűncselekmények.

hirdetés

(Képünk illusztráció)

Mindössze pár héttel ezelőtt alakult meg a Patacsi Művelődési Házban a Kovács Béla Polgárőr Egyesület, ám a környéken élők közül máris közel félszázan jelezték: szívesen csatlakoznának a szervezethez – újságolta lapunknak Erb József, az érintett városrész önkormányzati képviselője.

Mint mondta, már a választási kampány elején értesült a lakók konkrét igényéről, amely szervezett polgárőrség felállításáról szólt. Az itt élők kérésének megfelelően kezdeményezte a képviselő a szervezet felállítását; az indokok között sokat nyomott a latba, hogy a kertes házas városrészben a közelmúltban egyre szaporodóban vannak a „veszélyes elemek”, így a patacsiak, rácvárosiak biztonságérzete erősen csökkent. Példaként megtudtuk: a félelem nem alaptalan, hiszen nemrég több, vagyon elleni bűncselekmény is történt a környéken.

Mint azt Erb József elmondta, szeretnék kiterjeszteni az őrök által védett övezetet a választókerület más részeire is, hogy a Zsebedombtól Kovácstelepig mindenki nagyobb biztonságban érezhesse magát.

A szervezet minden segítséget szívesen fogad, így mindenkinek hálás lesz, aki akár egy elemlámpát, vagy meleg ruhát felajánl, de a beszerzendő eszközök listáján szerepel egy járőrözésre használható autó is. A felajánlásokkal Erb Józsefet vagy az önkormányzatot érdemes megkeresni.