Programokkal is erősít az aquapark

Kulturális programokkal, rendezvényekkel szeretné megtölteni a tavaly elkészült orfűi aquaparkot a létesítmény új üzemeltetője, a Fürdőpark Kft. A társaság javít a szolgáltatások színvonalán, a kiszolgálás minőségén.

hirdetés


Az elmúlt évben átadott, régóta várt orfűi aquapark alig néhány hétig volt nyitva, lévén a létesítmény építése a tavaszi esőzések, áradások miatt megcsúszott. Az víziparkot megnyitása után rengetegen keresték fel, s bár végre igazi strand várta az Orfűre látogatókat, mégis voltak apróbb hibák, kellemetlenségek, melyeknek kiküszöbölése az idei szezon üzemeltetőjére hárul.

A Baranya megyei önkormányzat öt esztendőre a Fürdőpark Kft.-t bízta meg a feladattal, mint azt a cég ügyvezetője, Németh Zsolt elmondta, a műszaki jellegű hibákat még a garanciális időszakon belül kijavítja majd a kivitelező, így az itt-ott tapasztalt csempeleválást, az ivókutakat, az eltört műanyag elemeket mind-mind rendbe teszik.

Mindezeken kívül azonban szeretnének a szolgáltatások színvonalán is javítani, hiszen ismert: az éhes strandolóknak kígyózó sorokat kellett végigállniuk egy-egy hamburgerért, hot-dogért.
E tekintetben is változást ígér az új üzemeltető, mondván, amellett, hogy átszervezik a büféket, azok kínálatát is bővíteni fogják.

Németh Zsolt elmondta: egy olyan aquaparkot szeretnének, amely egy ilyen létesítmény által kínálta vizes élményeken túl kulturális rendezvényeknek, kisebb-nagyobb programoknak is otthont adna, esetlegesen kapcsolódna a park már meglévő programjaihoz is. Hozzátette: terveznek éjszakai fürdőzést is, ahogyan napközbeni családi programokat is. A jegyárakról egyelőre nem kívánt nyilatkozni, mondván, több konstrukcióban is gondolkodnak, s még nem döntöttek a végső verzió mellett.

A tervek szerint – az időjárástól függően – május második felében nyitnának. Mint megírtuk, a Tempero Zrt. leányvállalata évi nettó 12 millió forintos bérleti díjat fizet a tulajdonos megyei önkormányzatnak. A részvénytársaság egyébiránt Balatonfüreden, Győrben és Sopronban is üzemeltet tanuszodákat, vízi vidámparkokat.