Prukner László is jelölt a PMFC-nél

Mint ismert, hétfőn újabb edzőváltásra került sor az NB I-ben, miután a PMFC éléről távozott Véber György. Matyi Dezső, a baranyai egylet tulajdonosa vélhetően már elkezdte keresni az új vezetőedzőt. Az NB1.hu négy jelöltről beszél. 

hirdetés

Nevezetesen:

– Dajka László: az 55 éves tréner legutóbb a Békéscsaba edzője volt a lila-fehér klubnál. A tavasszal megbízottként irányította az U21-es válogatottat.

– Lucsánszky Tamás: A 48 éves szakember az előző idényben aranyérmes lett az NB II-ben a Nyíregyházával, de a feljutás után már az időközben menesztett Csábi József folytatta a munkát a Szparinál.

– Prukner László: A korábbi Fradi-edző az előző idényben az akkor még élvonalbeli Rákóczinál dolgozott, majd adta át az utolsó helyen a marsallbotot Selymes Tibornak.

– Róth Antal: Az 54 éves szakembernek nem lenne ismeretlen a közeg, hiszen először 1990-ben, mint pályaedző dolgozott a csapatnál. Majd 2001 áprilisától már a pécsi együttes vezetőedzője volt. 2002-től a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzői tisztjét töltötte be 2008 márciusáig, de még abban az évben ismét a baranyaiak vezetőedzője lett, egészen 2009-ig. 2010-től négy éven keresztül irányította a magyar U21-es válogatottat.