PTE: Ruzsa Csaba lesz a főigazgató-helyettes

A Pécsi Tudományegyetem 2011 júniusában írta ki pályázatát a kiemelt beruházásokért felelős gazdasági főigazgató-helyettesi posztra – idézte fel közleményében az universitas sajtóosztálya. Az egyetem vezetése a volt EKF-főigazgató személye mellett tette le a voksot.

Mint emlékeztettek, a pályázati kiírásban megjelölt határidőig 12 pályázat érkezett be, amelyből hét nem felelt meg a kiírásban szereplő valamennyi feltételnek. A bíráló bizottság ezért öt pályázót hallgatott meg személyesen, majd rangsort állított fel a pályázók között.

E javaslat alapján az egyetem vezetése Ruzsa Csabát bízza meg a munkakör betöltésével. A nyertes pályázó rendkívül komoly tapasztalatokat szerzett a kiemelt beruházások megva-lósítása területén a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa projekt korábbi vezetőjeként – indokolt a PTE kommünikéje.

A vezetői megbízás határozott időre, öt éves időtartamra szól.

A főigazgató-helyettes feladatai közé tartozik majd a PTE 500 millió forint értékhatár feletti  építési, technológiai beruházások, projektek megvalósításával kapcsolatos folyamatok gazdasági, pénzügyi feladatainak koordinálása.

Emellett ellátja a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése, a Pécs Megyei Jogú Város és az egyetem közötti együttműködés gazdasági kérdéseinek menedzselését is. Elemzéseket készít a rektor és a gazdasági főigazgató számára a beruházások költséghatékonyságáról, szakmai szolgáltatói színvonal emelésének lehetőségeiről, kihatásairól, fenntartási, üzemeltetési költség megtakarítási lehetőségeiről.

hirdetés