Újabb rablás előtt kapták el a trafikrablót

Nem kaszálhatnak sokat

Csapdába csalták a zsaruk azt a férfit, akit megalapozottan gyanúsítanak négy pécsi dohánybolt kirablásával. 

hirdetés

Az utcán kapták el Sz. Barnabást

Szerda este éppen egy újabb trafikot – a Tüzér utcai Lidl-nél – próbált kirabolni az a férfi, akinek az elfogásáról csütörtökön tartott sajtótájékoztatót a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint elhangzott, a 32 éves Sz. Barnabás korábban buszsofőrként dolgozott, miután megszűnt az állása rablásokból tartotta fenn magát – legalábbis ezt vallotta a rendőröknek. Elfogásának körülményeiről azt mondták: csapdát állítottak a férfinek, amibe bele is sétált. Ennek részleteiről azonban a nyomozásra való tekintettel nem árultak el többet.

Környező trafikokat szúrta ki

Esetenként 60 és 300.000 forintot rabolt

A büntetlen előéletű férfi azt is elmondta a zsaruknak, hogy drog- és gyógyszerfüggő, állítása szerint nem látott megoldást a megélhetésére. A férfi esetenként 60-300 ezer forint közötti összeget szerzett, ami két és fél hónap alatt igencsak szép summának (legalább félmillió forint) mondható, bőven több, mint ami az egyszerű megélhetéshez szükséges.

A trafikrablások kivizsgálására külön nyomozócsapatot állítottak és a Terrorelhárítási Központot is bevetették. Úgy tudjuk, a gyanúsított az Egyetemvárosban egy albérletben lakott, ezért szúrhatta ki a környező trafikokat.

Részletes- és beismerő vallomást tett a férfi – hangzott el a sajtótájékoztatón

A férfi 5 és 10 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat. A gyanúsított ugyan nem igazi fegyverrel rabolt, ám mivel ezt nem tudhatták azok, akikre ráfogta, az emberekre gyakorolt hatása éppolyan durva, ezért fegyveres rablás elkövetéséért kell felelnie.

Augusztus közepén a Szigeti úton rabolt ki fegyverrel egy trafikot, júliusban egy Petőfi Sándor utcai dohányboltot fosztott ki hasonló módszerrel, míg az Esztergár Lajos utcai trafikot júniusban és augusztus elején is kipakolta, szintén fegyverrel. A négy rablás kapcsán a rendőrök egyesítették az ügyeket, a korábban kitűzött nettó ötszázezer forint nyomravezetői díjat törölték.