Rablás: 500 ezer a nyomravezetőnek

A Pécsi Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztálya nyomozást folytat rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen –  közölte a rendőrség. A nyomravezetői díj félmillió forint.

hirdetés

Az ismeretlen elkövető 2011.12.08-án 10:15 óra és 10:30 óra közötti időben Pécsett a Klimó György utca és a Sánc utca kereszteződésében lévő parkolóban álló kék színű Opel Astra típusú személygépkocsi bal hátsó ajtaját kinyitotta, miközben a sértett és barátja az autó első ülésein ültek.

Ezt követően az elkövető az utastérbe gázsprayt befújt, s a védekezésre képtelenné téve őket, majd hátsó üléséről kikapta és eltulajdonította a sértett által korábban ott elhelyezett laptoptáskát a benne lévő 22 millió forint készpénzzel és a személyi igazolványával együtt. A táskában lévő készpénzt a sértett a rablást megelőzően vette fel egy közeli bankfiókban.

A bűncselekménnyel okozott vagyoni kár 22 millió forint.

Az elkövető 20-40 év közötti, kb. 170-180 cm magas, tömzsi, köpcös testalkatú férfi, aki a történtek alkalmával sötét színű pulóvert, rajta szürke színű kapucnis mellényt, a fején pedig sötétszínű kötött sapkát viselt.

A rendelkezésre álló adatok alapján az elkövető feltételezhetően a bűncselekmény elkövetésének környezetében lakó vagy ott hely és személyismerettel, rokonsággal rendelkező személy, mivel tisztában volt a sértett banki, pénzkezelési és parkolási szokásaival.

Az ismeretlen elkövető személyének megállapítása és elfogása érdekében Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője ötszázezer forint pénzdíjat ajánlott fel annak, aki az elkövető személyére vonatkozóan információt szolgáltat.

A Pécsi Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztálya kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen a Pécsi Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztályán a Pécs, Vargha Damján utca 3. szám II. emelet 207-es irodában, vagy hívja a 72/504-400 12-92-es telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a rendőrség fenntartja.

Forrás: Police.hu