Rangos kitüntetést kapott a pécsi megyéspüspök

Keményen sportol ma is...

Udvardy György megyéspüspök Pro Universitate Quinqueecclesiensi kitüntetést vehetett át

hirdetés
Uránia Mozi

Tanévnyitó Ünnepi Szenátusi Ülést tartott a Pécsi Tudományegyetem. Az ünnepségen vehette át Udvardy György pécsi megyéspüspök a Pécsi Tudományegyetem Szenátusa Pro Universitate Quinqueecclesiensi kitüntetését.

A Pécsi Tudományegyetem szeptember 1-jén tartotta Tanévnyitóját és Ünnepi Szenátusi Ülését a Dr. Halasy-Nagy József Aulában. A rendezvényen Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora köszöntötte a vendégeket, majd megnyitotta a tanévet.

Az ünnepség kitüntetések átadásával folytatódott. A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa Pro Universitate Quinqueecclesiensi kitüntetést adományozott Udvardy György pécsi megyéspüspöknek, aki jelentős mértékben elősegíti az egyetem jó hírnevének öregbítését, hazai és külföldi elismertségét; az egyetem részére jelentős szolgálatot tett, és kiemelkedő szerepet töltött be az egyetem társadalmi kapcsolatainak fejlesztésében.

A szenátus Pro Universitate Quinqueecclesiensi kitüntetést adományozott továbbá Kosztolányi György Széchenyi-díjas tudósnak, a Pécsi Akadémiai Bizottság elnökének, az Általános Orvostudományi Kar emeritus professzorának, korábbi rektorhelyettesnek, a Pécsi Tudományegyetem és jogelőd intézményei érdekében kifejtett tudományos, oktatói és vezetői tevékenysége elismeréseként.

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa Geresdi István egyetemi tanárnak a Pécsi Tudományegyetemen 2007-2013 között végzett kimagasló vezetői tevékenysége elismeréseként a decan emeritus címet és a Pécsi Tudományegyetem emlékgyűrűjét adományozta.

Az ünnepségen a kitüntetések mellett a Pécsi Tudományegyetem 14 oktatója egyetemi tanári kinevezést vehetett át.