Rátámadt az ápolóra egy fiatal nő

Gyógyszermérgezés gyanújával szállították kórházba a fiatal nőt, aki a kezelése alatt akart haza menni. Ezt nem engedték neki. Ő pedig bepöccent.

hirdetés

A fiatal nő kezelését már megkezdték, a kórházi ágyon feküdt, amikor a kora esti órákban jelezte, hogy nem csöpög az infúziója. Ekkor a kórházi osztályon mentőápolóként dolgozó sértett az ágyához lépett, hogy segítsen. A vádlott megkérdezte, hogy az összes folyadéknak le kell-e folyni, nem mehetne-e előbb haza. A sértett tájékoztatta, hogy erre nincs lehetősége, ezért a vádlott ideges lett, elkapta a mentőápoló egyik ujját és megcsavarta. A sértett rászólt, hogy hagyja abba, mert ez nem vezet jóra, de a vádlott szidalmazni és fenyegetni kezdte, majd váratlanul ököllel megütötte a sértett nyakát és arcát. Ezután az ágy széléről felálló sértettet hasba akarta rúgni, de a rúgás már nem érte el. A sértett segítségért kiabált, így a biztonsági őrök megfékezték a vádlottat.

Az egészségügyi feladatokat ellátó és így közfeladatot ellátó személynek minősülő sértettnek nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülései keletkeztek.

A Pécsi Járásbíróság a 2017. április 12-én kihirdetett ítéletével K.Sz. vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 3 hónap börtönre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős.