Rég volt ilyen szép karácsonyuk

Egy hat gyermekét egyedül nevelő édesanyának vittek ajándékokat pécsi művészek, vendéglátósok és műszaki cikkeket forgalmazó cégek vezetői. Nemcsak játékokra, hanem élelmiszerre is szüksége volt a családnak. Az adományozó civilekhez csatlakozott Páva Zsolt Pécs polgármestere is.

hirdetés

Paksicza Éva 24 ezer forintot kap, mint főállású édesanya. Hat gyermeke van, közülük három után jár még a családi pótlék: összesen 74 ezer forint. Legnagyobb fia 22 ezer forint szociális segélyt kap, a másik két fiú munkanélküli pályakezdő, és volt férje 22 ezret fizet gyerektartásra. Azt mondja, a duplája lenne elég, hogy megéljenek. Egy családi ház szuterénjában élnek. Csak az egyik szobában van fűtés, ahol a kicsik alszanak. A nagyobbak fűtetlen szobában vannak. Bencze Attila az interneten hallott a családról. Néhány pécsi színművésszel nyáron meglátogatták az édesanyát, és élelmet, játékokat vittek nekik. Karácsony előtt ismét összefogtak. Most már népesebb csapat érkezett, akikhez csatlakozott Páva Zsolt polgármester is. Pécs első embere azt értékelte, hogy mindenféle külső nyomás nélkül is segítenek a civilek.

A hatgyerekes család élelmiszert, játékokat és műszaki cikkeket kapott pécsi civilektől.

A színművészek a gyerekeknek játékokat hoztak, de szendvicseket, húst és süteményt is kapott a család pécsi vendéglátósoktól. Egy műszaki cikkeket forgalmazó cég vezetője számítógépet hozott ajándékba, és megígérte: segít elhelyezkedni a legnagyobb fiúnak.

APaksicza Éva elmondta: ha nem jönnek segíteni, nem lett volna mit enniük az ünnepek alatt. A sok meglepetés láttán pedig könnyek között hozzátette: nagyon régen volt ilyen szép karácsonyuk.