Rekordlétszám és nevezési korlátozás a Vivicittán

Részben örömteli, ugyanakkor sajnálatosan korlátozásra szorító helyzetbe kerültek a vasárnapi pécsi Vivicittá városvédő futás szervezői.
Az örömre az ad okot, hogy az előnevezések péntek esti összegzése szerint vasárnap pécsi szabadidősport-eseményen még soha nem látott létszámú sportoló áll majd rajthoz a Széchenyi téren: az egyéni és csoportos iskolai regisztrálók száma már most meghaladja a 3500-at (a legutóbbi, két évvel ezelőtti Vivicittán 2100-an vettek részt).

hirdetés

A Széchenyi tér és a belvárosi utcák átbocsátóképessége és a résztvevők biztonsága érdekében ugyanakkor a szervező Budapest Sportiroda és a PSN Zrt. a rendőrség és a biztonsági szolgálat szakmai álláspontját elfogadva úgy döntött, hogy a vasárnapi helyszíni nevezést az időrendben érkező első 500 nevezőre korlátozza.

A helyszíni nevezésre a Széchenyi téren, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma udvarán, vasárnap 09.00-10.45-ig lesz lehetőség, a helyszíni nevezési díj egységesen 800 Ft.
A szervezők tájékoztatják egyben azokat az előnevezőket, akik a Lauber Dezső Sportcsarnokban már nem vették még át a nevezési csomaggal járó pólókat, hogy ezeket a megfelelő adminisztráció mellett ugyancsak vasárnap az iskolaudvarban lévő versenyirodában kaphatják meg.