“Rend, fegyelem és fókusz”

A Pécs Megyei Jogú Város Dísztermében tartott ünnepélyes megnyitóval ma vette kezdetét a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság átfogó ellenőrzése.

hirdetés

Az ellenőrzés több, mint négyéves időszakot ölel fel, 2010. január 1-től egészen 2014. július 31-ig vizsgálja a szervezet működését. Az átfogó ellenőrzés célja, hogy felmérjék az igazgatóságon végzett szakmai irányító, tervező, ellenőrző és végrehajtó tevékenységet. Elemzik továbbá azt is, hogy a működést szabályozó jogszabályok, rendelkezések, belső szabályzók érvényesülnek-e a gyakorlatban.

A közbiztonság fenntartásában kiemelt feladatot vállalt a katasztrófavédelem, amely egészen települési szintig nyúlik, ugyanis az önkormányzatoknál katasztrófavédelmi feladatokkal megbízott közbiztonsági referensek is részt vesznek a védelmi tervezésben, segítik az információáramlást és az adatgyűjtési tevékenységet.

„Rend,fegyelem és fókusz”- ebben a három szóban foglalható össze legjobban a Baranya Megyei Igazgatóság működése. Az ellenőrzés a vezetői tevékenység egyik eszköze arra, hogy megköveteljük magunktól és beosztottjainktól a helyes feladat végrehajtást. Ehhez ellenőrzési segédletek és ellenőrző kérdéssorok is készültek minden szakterületre vonatkozóan. A kontrollnak köszönhetően a hivatásos tűzoltóparancsnokságokon és a katasztrófavédelmi őrsökön is javult a tűzoltók elméleti és a gyakorlati oktatásának színvonala.