Rendeletváltozások a pécsi közlekedésben

Pécs Város környezetkímélő forgalmi rendjéről, a fizetőparkoló-helyek működtetéséről, valamint a várakozási díjakról szóló önkormányzati rendelet az alábbiak szerint változott:

hirdetés

A fokozottan védett „sétáló” övezetek lakói részéről merült fel az a támogatandó igény, hogy lakóingatlanjaikat időszakosan meg tudják közelíteni gépkocsival.

Ezért a Király utcában a Szent Mór utca csatlakozásánál összesen 2 db parkolóhely kerülne kialakításra azok részére, akik a gépkocsi tárolást magánterületen nem tudják biztosítani. A kijelölt helyeket naponta egyszer kihelyezett óra használata mellett 30 percre lehet igénybe venni este 18 és reggel 8 óra között.

A rendelet módosítja a pótdíjfizetés utólagos törlésének eseteit és feltételeit oly módon, hogy az üzemeltető BIOKOM Kft. által kiállított bérletek, engedélyek bemutatása esetén a pótdíjfizetésre kötelezett pótdíjazását külön díj fizetése nélkül törli az üzemeltető.

A rendelet további módosításai kiegészítik és pontosítják a védett és fokozottan védett övezetek, valamint a parkoló zónák és azok szektorai határvonalait úgy, hogy ennek a megállapítása nemcsak a rendelet mellékleteiben konkrétan felsorolt közterületek alapján, hanem a rendelet 7. mellékletében szereplő térkép alkalmazásával együtt történik a jövőben, elkerülve ezzel a félreértéseket, vitákat.

Forrás: Városháza