Rendelőt akarnak, de nem tudni miből és hogyan

Európai uniós forrásból építene kertvárosi rendelőintézetet Kovács Ágnes, a baloldal pécsi polgármesterjelöltje. A pontos helyszín egyelőre kérdéses, ám a korábbi tervek szerint a Várkonyi Nándor utcai rendelőintézet lenne a befutó. A politikus becslése szerint félmilliárd forintos beruházásról lehet szó.

hirdetés

A kertvárosiak megérdemelnék, hogy legyen járóbetegellátásuk, saját rendelőintézetük – kezdte csütörtök délutáni sajtótájékoztatóját Kovács Ágnes. Szükség lenne például nőgyógyászati szakrendelésre, gyermek- és ifjúsági pszichiátriára, illetve olyan további szakrendelésekre, amelyek szélesebb körben érintik a lakosságot.

Cserfainé és Korner Zsuzsanna a rendelőintézetről

A pécsi baloldal polgármesterjelöltje egyelőre nem tud konkrétumokat, ám nagyon reméli, hogy európai uniós pályázatból megvalósítható majd a rendelőintézet. A beruházás a becslések szerint félmilliárd forintba kerülne, de csupán 2008-2009-es kalkulációk állnak rendelkezésre, így a naprakész költségekről nem sokat tudni. A helyszín sem tisztázott még, de az Egyesített Egészségügyi Intézmények Várkonyi Nándor utcai Rendelőintézet épülete lenne a legideálisabb – így Kovács Ágnes.