Nagyot kaszálhatnak a pécsiek

Pécsen 2 400 000 négyzetméternyi füves területet kell gondozni, aminek április eleje óta nagyjából a nyolcvan százalékát tudták lekaszálni mostanra. Öt – tíz fős csoport dolgozik hétfőtől szombatig a városban.

hirdetés

A hirtelen jött nyárias meleg, valamint az elmúlt időszak csapadékos időjárása miatt felgyorsult a növények fejlődése a városban. A fű és a gyomnövények a köz- és magánterületeken is elszaporodtak.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere ezért felkérte a Biokom Kft-t, hogy rendeljenek el rendkívüli kaszálást, amit a cég a következő időszakban végez el.

Mivel a Biokom Kft. kapacitása is véges, ezért a városban működő cégek is beszállnak a fűnyírásba. A munkát a Pécsi Városgondozási Non-Profit Kft. munkatársai is segítik, de a lakosság is bekapcsolódhat a növényzet kaszálásába.

 

 • Ali baba

  a 40 rablót küldjétek kaszálni, hogy megérdemeljék az ellátásukat, ha már sokan hiába dolgoztuk le tisztességesen az életünket, állati sorsot szánnak nekünk, ők napi koszt, kvártély ellenében talán kaszálhatnának?

 • Lali

  igazad van “kertvárosi”!!!!! Szép látvány lenne Pávaúr rendet vág a kaszájával, sarkába ott lohol a markot szedő Kék Ibolyka a kék babos keszkenőjébe!!!!!! Sokan megnéznénk őket.szívbe markoló látvány lenne.Csak sajnos nagyon veszélyes mutatvány lenne ránk nézve,mivel sok ember rosszul lenne a röhögéstöl.

 • kertvárosi lakos

  Hol van ilyenkor a “KÉK” egyesület.Mindig azt hangoztatják,hogy élhető helyen éljünk,legyen szép a környezetünk,és ezért tegyünk is, úgy mint ők társadalmi munkába Csak azt elfelejtik,hogy nem mi kaptuk az uniós 100millert,és ők is arra kapták hogy a lakosszágot szolgálják vele, és ne csak bulikat szervezzenek,és a saját munkahelyüket szponzorálják..A vezetőjük(?) égig emeli Páva urat,nosza rajta! lehet kaszálni!legalább tesznek valami hasznosat a városér.

 • mecseki

  5-10 fős csoport?? Csak ennyi???
  Hol vannak a közmunkások???
  BIOKOM dolga , neki fizetünk nem keveset, teljesítse a kötelességét.
  A Zöld terület nem lett több sajna az a előző évekhez képest, eddig is kellett füvet nyírni, de idén még nem voltak.
  Korábban neki állhattak volna, nem kellett volna megvárni míg ekkora dzsumbuj lesz, lett.

  Pollenkoncentráció magas, a fű, pázsitfélék ezerrel ontják a virágport, ezért a BIOKOM-ot miért nem büntetik meg??
  Nem lehet, úgy mint pl. a parlagfű nem kaszalásánál a kiskerttulajdonosokat büntetik, büntethetik?
  Ez is káros az egészségre.
  Rengeteg pollen, és a szúnyog. Ez jár nekünk nem élhető város!

 • Ok

  Zsóti! Te nagyobb Troll vagy mint gondoltam!

 • Pesszim Pista

  Oké, benne vagyok. Hol kezdjem? Kaszát adnak, vagy azt is nekem kell vinni?

 • Azta

  Nem azért fizetem az adót, hogy a közterületet is én tartsam rendbe. Ma kaszálok, holnap meg már kátyúzok is nem? Meg a kis f@szom nem kéne még?

 • Johhny

  Kaszáljon az, akinek ez a dolga! Pl a Biokom. Vagy a közmunkások. Engem hagyjanak békén ezzel.