Rendőr- és tűzoltónap a negyedben

Április 25-én, pénteken a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rendőr- és tűzoltónapot rendez a Zsolnay-negyed Pirogránit udvarába és E78-as épületébe.

hirdetés

A programok tíz órakor kezdődnek az esemény rövid megnyitójával, majd az ANK Művészeti Iskolája tart majorett bemutatót, ezt követően jön Mancs a “szuperhekus”. Az érdeklődők bevetés közben láthatják a rendőrkutyákat, de egy speciális intézkedéstaktikai bemutató részesei is lehetnek.

A különböző speciális program között szerepel fotókiállítás, fegyverzeti és technikai, valamint tűzoltási bemutató, emellett a Katasztrófavédelmi Mobil Labort is bárki megtekintheti, de a helyszínelőkkel akár forró nyomok mentén – ujjnyomatvétel, nyom előhívóeszközök – is nyomozhatnak a látogatók.

tűzoltógyakorlat3

A katasztrófavédelmi bemutatók során lesznek játékos feladatok is, az információs sátor pedig segít megválaszolni az érdeklődők kérdéseit.

Az elszántabbak közlekedési tesztlap kitöltésével mérhetik fel képességeiket, a gyerekek szüleik segítségével jelzőtábla puzzle-t állíthatnak össze. Emellett sor kerül a “Közlekedik a család”- közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntő elméleti részére is, amit rendőrmotoros bemutató követ.

A bűnmegelőzési fórum Mindent szabad, ami nem tilos?! kérdéssel kezdődik, mely az általános iskolás korosztállyal kapcsolatos prevenciós tevékenység és az általános biztonságra nevelés témakörét járja végig. A függőség veszélyei is felhívják a figyelmet, ami inkább a középiskolásokat érinti. Emellett vagyonvédelmi tanácsokat is kapnak a résztvevők, arról, hogy miként védekezhetnek a trükkös, besurranós, betöréses lopások ellen.

A nap folyamán lesz még vérnyomásmérés, valamint tanácsadás és felvilágosítás az alapellátás, a pszichológia és a fogászat tárgykörében.

Este hat órakor Tiffán Zsolt ünnepi köszöntőt mond holnap a Rendőr – és Tűzoltónap alkalmából szervezett Elismerési Ünnepségen a Kodály Központban.

 • zizus

  Tipikus a szervezők részéről, hogy péntek délelőtt kezdődnek a programok! :))))
  A programok szinte ugyanolyanok mint tavaly…..kit érdekel!???

 • stoner

  miért péntek tleg?

 • Jenő

  Ki szervezte? A rendőrség vagy a katasztrófavédelem? Érdekelne, hogy mégis, mely korcsoportot, célközönséget céloztak meg ilyen időpontban?

 • vackor

  És akkor ki ér rá délelőtt?

 • nem

  A plakát szerint is 25e péntek

 • vackor

  Pénteken 10 órakor? Ki ér rá a nyugdíjasokon kívül? A gyerekek suliban a szülők dolgoznak. Nem elírás, mert szombaton szokták a tűzoltó napot tartani?