Rendőrök vigyáznak majd a lakosságra

Kiemelt rendőrségi figyelmet, járőrszolgálatot és folyamatos takarítást ígér a Pécsi Egyetemi Napok szervezőbrigádja az április 29-én kezdődő és május 2-ig tartó fesztivál idejére. A Zsolnay Kulturális Negyed környékén lakóktól pedig türelmet és megértést kérnek.

hirdetés

A fesztivál a Pécsi Tudományegyetem – egyben az egész város – ifjúságának egyik meghatározó közösségi programja, ami 2 évente kerül megrendezésre. A szervezők megkülönböztetett figyelmet fordítanak a hatályos jogszabályi előírások betartására és a környéken élők nyugalmának lehető legnagyobb mértékű biztosítására. A környék a fesztivál időszakában kiemelt rendőrségi figyelmet, járőrszolgálatot kap, a környezetében lévő közterületek és a jellemző megközelítési útvonalak takarítására külön figyelmet fordítanak és minden más előre tervezhető eshetőségre, plusz feladatra is felkészültek – ígérik.

A rendezvénnyel ugyanakkor óhatatlanul együtt jár a nagyobb látogatói forgalom. Az ebből adódó és a fesztivál helyszínéről kiszűrődő, a hétköznapokban a megszokottnál esetlegesen intenzívebb hanghatások miatt a lakosság szíves türelmét és megértését kérik.

A fesztivál napközbeni programjai 17.00-ig ingyenesen, 17.00 után belépő megvásárlása mellett látogathatók. A PEN négy napja alatt mintegy száz produkcióval, hazai és külföldi zenekarokkal, kulturális és közösségi programokkal várják az érdeklődőket. A részletes program megtalálható a Zsolnay Kulturális Negyed és a Pécsi Egyetemi Napok internetes információs felületein (www.zsn.hu, www.pecsiegyeteminapok.com), valamint az ingyenes programfüzetekben.

A fesztivál ideje alatt (április 29-én 12.00-tól május 3-án 12.00-ig) állandó telefonos ügyeletet biztosítanak az esetleges bejelenteni valók miatt az alábbi telefonszámon: 0620/598 0000.