Részegen támadt a mentőkre

15 percen belül bárhova odaérnek a városban

Fenyegette a mentőket, majd feltépte a mentőkocsi ajtaját, és hanyatt esett. Többször a mentőautóba rúgott, de a rendőrök elől már elszaladt.

hirdetés

A Pécsi Járásbíróság a február 16-án kihirdetett ítéletével K. L. vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 6 hónap börtönre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint egy korábbi – 10 hónap tartamú – szabadságvesztés büntetés végrehajtását rendelte el, közölte a Pécsi Törvényszék. Mint a bíróság közölte, 2015. augusztus 2-án az éjjeli órákban egy nő ellátása érdekében egy mentőgépkocsi érkezett az ellátásra szoruló címére Pécsett, egy mentőápolóval és a gépkocsivezetővel. Az ittas vádlott a mentőgépkocsi megérkezésekor a ház előtt állt, majd odament a mentőautóhoz. Miután a kiérkező mentőegység tagjai arra kérték a vádlottat, hogy kísérje az ellátásra szorulót a gépkocsihoz, a vádlott valamilyen okból bokszolóállásba helyezte a kezeit, kiabálva szidni kezdte a gépkocsiban ülőket, felhívva őket arra, hogy szálljanak ki, és megveri őket. Eközben több ízben a gépkocsiba ütött és rúgott. Végül nagy erővel kinyitotta a gépkocsi jobb első ajtaját, de ekkor ittassága miatt hátra esett. Ekkor a mentősök a vádlott agresszív fellépése miatt magukra zárták az ajtót, és rádión keresztül kértek rendőri segítséget. A vádlott a rendőrök kiérkezésekor elszaladt a helyszínről és a közelben elrejtőzött. A mentők csak ezt követően kezdhették meg az ellátásra szoruló nő kezelését.
Az ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést, így a határozat nem jogerős.