Révész miniszteri megbízott lesz – Frissítve, Jobbik

Révész Mária, a Fidesz Pécsi Csoportjának elnöke a mai elnökségi ülésen hivatalosan is bejelentette, lemond elnöki tisztségéről és nem indul az őszi önkormányzati választásokon sem. A ciklus végéig természetesen ellátja képviselői, elnöki és frakcióvezetői feladatait – közölte keddi sajtóközleményében a Fidesz városi elnöksége.

hirdetés

“Révész Mária hosszú évek óta volt Pécs képviselője, tisztségviselője, ami nagyon megtisztelő feladat volt számára. 2010. júniusában a pécsi Fidesz csoport további bizalmáról biztosította, és jelölte az egyéni körzetben való indulásra, valamint a lista második helyére. Időközben azonban felkérést kapott arra, hogy a Nemzeti Erőforrás Minisztériumában politikai főtanácsadóként segítse a Miniszter és a Parlamenti Államtitkár munkáját.

Révész Mária hangsúlyozta, Pécsről való távozása nem jelent elszakadást a várostól, barátaitól, ismerőseitől, akiktől eddigi képviselői munkájához, a kampányokhoz nagyon sok segítséget, bátorítást kapott. Ezúton is köszönetet mind mindazoknak, akik bármilyen módon eddigi munkájában segítségére voltak.

– Nem kevés gondolkodás után igent mondtam a felkérésre, mert a feladat csak köztisztviselőként látható el. Ezért úgy döntöttem, hogy még a kampány megkezdése előtt visszalépek, az október 3-i önkormányzati választásokon ezért nem indulok – mondta Révész Mária.

– A felkérés megtisztelő volt, de sokkal fontosabb ennél, hogy úgy gondolom, a jövőben hatékonyabban tudom képviselni a város érdekeit a minisztériumban. Feladataim közé tartozik majd többek között, hogy segítsem a pécsi kulturális intézmények további magas szintű működtetését. A lehetőségeimhez képest igyekszem a lehető legtöbb időt itthon tölteni, a kulturális élet folyamataiba bekapcsolódni. Mert Pécs továbbra is az otthonom marad – mondta.

Révész Mária tanár, történész. A város 19-20. századi történetének témakörében végzett kutatásokat, amely tárgyban több tanulmánya és könyve is megjelent. 1990-től képviseli az önkormányzatban a 12-es számú választókerület lakóit. 1991-1994-ig az MDF-KDNP-FKGP frakció vezetője, 1994 és 1998 között Pécs város alpolgármestere, 1998-ban pécsi országgyűlési képviselő jelöltje volt.

2000-től 2002-ig a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában dolgozott, a külföldi magyar kulturális intézetek igazgatóságának főigazgató-helyetteseként. 2003-től a parlamenti Fidesz Frakció Kulturális Kabinetjének szakértője. 2003-ban részt vett a Fidesz szövetséggé alakításának előkészítésében. 2006-tól ismét önkormányzati képviselő, 12 övk-ban választották meg. 2006 októbertől a Fidesz-KDNP frakció frakcióvezetője. 2006. június 4-én választották a Fidesz Pécs Városi Szervezete elnökévé.

A Fidesz pécsi elnöksége és tagsága Révész Máriának megköszönve munkáját, gratulál az elnök asszonynak, és örömét fejezi ki, hogy az országos közéletben Pécsért munkálkodó szakemberek száma tovább bővül.

Fidesz Pécsi Elnökség


Frissítve (12:05):

Sajtóközlemény:

“Hegyi Ákos a Fidesz új képviselő-jelöltje

Révész Mária visszalépése, illetve távozása miatt Hegyi Ákost jelöli a fidesz Pécsi Elnöksége a 10-es önkormányzati választókerületben. Révész Mária eddigi körzetében tehát a fiatal, 31 éves közgazdász, képviselő-jelölt indul majd az őszi választásokon.

Hegyi Ákost elsőként dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere kérte fel a feladatra, amelyet a párt pécsi elnöksége is támogatott.”

Frissítve (2010.08.18. – 08:05):

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pécsi Szervezetének közleménye:

“Működési zavarok a pécsi Fidesz – MSZP – ÖPE városvezető koalícióban

Pécsett az elmúlt 20 év helyhatósági választástörténetének rekordját döntötte meg a Fidesz mai (augusztus 17-i) sajtóközleménye. Miszerint az ajánlószelvények gyűjtése közben elhagyja a fedélzetet az eddig egyik legfontosabb párt- és önkormányzati tisztségeket betöltő Révész Mária.

Ma már mindenki láthatja, hogy a Fidesz – MSZP – ÖPE városirányító koalíció (élén Páva Zsolt polgármesterrel, valamint a szintén fideszes Nagy Csaba alpolgármesterrel és Kunszt Márta MSZP-s alpolgármesterrel) válságba lavírozta a helyi kulturális életét.

Elmaradt a Szabadtéri Színpad fölújítása, nem kezdődött el az Anna utcai Horvát Színház bővítése, az épület állagromlásának következtében a Pécsi Nemzeti Színház és az ott helyet kapó Pécsi Országos Színház Találkozó ma már a fizikai veszélyeztetettségig sodródott. Hozzá sem kezdtek a volt Helyőrségi Művelődési Ház átalakításához és a külvárosi kulturális intézmények sem dúskálnak a javakban. Tart a pályázat és így vezetőváltás előtt áll a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Kulturális Központ, de összevonás ürüggyel az eltávolítandó vezetők között szerepel az Ifjúsági Központ és Szivárvány Gyermekház igazgatója. A hónapok óta szakmai és kulturális vezető nélkül sodródó Expo Center banktörlesztése naponta 1, azaz egymillióba kerül a pécsieknek. Emellett pervesztés miatt a nyáron az egyik kivitelezőnek több mint 200 millió kifizetésére kötelezték a városvezetést.

Ugyanakkor a legutóbbi, június 10-i testületi ülés óta havi 900 ezer forintos fizetéssel egyszerre két állást tölt be Bozóky Anita, miközben az általa (valamelyik napszak 8 órájában) vezetett Cella Septichora beázásának kijavítására nem jut pénz. Ruzsa Csaba ugyanannyiért már nem csak az EKF Pécs 2010 Menedzsmentközpontot, hanem a Zsolnay Kulturális Negyedet is igazgatja, ami teljes mértékben összeférhetetlen, ezt csak a Baranyai Ügyészség nem veszi észre. Az EKF másik kiemelt beruházásánál, a Konferencia- és Kongresszusi Központnál a hiányos talajminta-vétel miatt több százmilliós többletköltség keletkezett. Megint csak a pécsiek terhére, s anélkül, hogy az EKF Pécs 2010 Menedzsmentközpont lebonyolítóinak a felelősségét megkeresték volna. Helyette a Fidesz – MSZP városvezető koalíció az EKF fejlesztési vezetőt októbertől – a koalícióstárs ÖPE tiltakozásának ellenére – pályázat nélkül betölthető, havi 850 ezer forintos fizetésű állással kínálták meg. De arra sem tudjuk a választ, hogyan és miből fogják napi több mint 2 millió forintért üzemeltetni ezt a „kultúrpalotát”?

Mára világossá vált; az 1998 és 2009 közötti szocialista és az óta a Fidesz – MSZP – ÖPE koalíciós városvezetés nem megoldotta, hanem tetézte a város kulturális problémáit.

Pécs jobbat, egy Jobbik vezetést érdemel!

Pécs, 2010. augusztus 17. kedd

Németh Zsolt

Jobbik Magyarországért Mozgalom

pécsi elnök, országgyűlési képviselő”