Már két halottja van a komlói robbanásnak

Robbanás történt Komlón, a Bányász utca egyik garázsában – közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Úgy tudjuk, fűnyíró és egy quad volt a helyiségben. Három fiatal tartózkodott a helyszínen. Egy azonnal életét vesztette, a második életéért egész éjjel küzdöttek, de nem sikerült megmenteni. A harmadik sérült az intenzív osztályon fekszik.

hirdetés

A garázsban tűz is keletkezett, amelyet a komlói hivatásos tűzoltók fojtottak el. Az első helyszíni információk szerint a tűzben három ember súlyos égési sérüléseket szenvedett. Az egyik sérült a kórházba szállítás közben elhunyt. A tűzoltók két sértetlen gázpalackot is kihoztak az égő helyiségből, a palackokat vízsugárral lehűtötték az egységek.

A robbanás ereje akkora volt, hogy az ajtó is leszakadt
A robbanás ereje akkora volt, hogy az ajtó is leszakadt

FRISSÍTVE:

A mentők egész éjjel küzdöttek a másik súlyosan megsérült fiatalért, de nem sikerült megmenteni őt. A harmadik fiatal az intenzív osztályon fekszik.

A családtagok és a barátok közös gyertyagyújtást szerveztek, csütörtök este nyolc órakor pedig a garázssoron tartanak megemlékezést, ahol a tragédia történt.

FRISSÍTVE:

Információink szerint a három fiú pont a szerencsétlenség napján vizsgázott a közelben található szakmunkásképzőben. A garázsban, ahol tartózkodtak a robbanás idején egy quad, egy fűnyíró és egy kanna benzin is volt. Elképzelhető, hogy az robbant be, mivel a két gázpalack, ami ezek mellett volt, sértetlen maradt.

A robbanás okát jelenleg is vizsgálják, a részletekről későbbre ígértek tájékoztatást.

komló robbanás          komló robbanás 9        komló robbanás 5

Popovics Dejan, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: bűncselekmény gyanúja egyelőre nem merült fel, ezért a rendőrség – szakértők bevonásával – közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az esetet.

komló robbanás 6         komló robbanás 7

komló robbanás 8        komló robbanás 3        komló robbanás 2