Robbanószerkezetet találtak Ukrajnában

Trotil töltetű, detonátorral és időzítővel felszerelt robbanószerkezetet fedeztek fel a hatóságok a Kárpátaljával szomszédos, nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszk megyeszékhely városban, egy fürdőhely melletti gyalogoshíd alatt – jelentette szerdán az Ukrán Biztonsági Szolgálat.

hirdetés

A közlemény szerint egy helyi lakos vette észre a Bisztricja-Szolotvinszka folyó fölötti híd alá rejtett gyanús tárgyat, és értesítette a hatóságokat.

A hívásra kiérkező tűzszerészek a helyszínen felrobbantották a szerkezetet.

Ukrajnában szerdán a nemzeti zászló ünnepnapja van, csütörtökön pedig az ország legnagyobb nemzeti ünnepe, a függetlenség napja. A napokban ezért számos köztéri tömegrendezvényt tartanak, a csütörtöki munkaszüneti napot és a rá következő hétvégét sokan töltik a szabadba szervezett programokkal.

Az SZBU közleményében köszönetet mondott a hasonlóan gyanús tárgyakról, csomagokról bejelentést tevő lakosoknak, egyúttal arra kért mindenkit, hogy legyenek fokozottan éberek az ünnepek alatt.

Ukrajnában gyakoriak a hamis bombariadók is, különösen a kijevi metrót érintőek, amelyek több órás fennakadásokat okoznak a tömegközlekedésben.