Rokkanthelyek: „Máshol ez főbenjáró bűn”

„Ciki, ha jogosulatlanul ide állsz!” címmel országos kampányba kezdett Weisz Fannival, Pécs arcával és az egyik kereskedelmi csatorna csapatával Vujity Tvrtko, Pécs jószolgálati nagykövete. Azt szeretnék elérni, hogy a rokkantakon kívül ne foglalja el más a mozgásukban korlátozottak számára kijelölt parkolóhelyeket.

„Célunk, hogy adjuk vissza rászoruló honfitársaink elvett parkolóhelyeit, mert ami nekünk plusz két méter, az nekik hosszú küzdelem lehet” – mondja a közismert pécsi újságíró, Vujity Tvrtko, akinek személyes kezdeményezésére indult el az akció, amelyhez kisvártatva Weisz Fanni, Pécs arca és az egyik kereskedelmi televízió csapata is csatlakozott. Hozzátette: feltűnő, hogy egyes országokban főbenjáró bűnnek, egyébként pedig elképzelhetetlen dolognak számít jogosulatlanul elfoglalni a mozgásukban korlátozottak részére fenntartott parkolóhelyeket.

A kampányt hivatalosan július ötödikén, Pécsen indítják útjára azzal, hogy önkéntesekkel az elkopott aszfaltjeleket festik fel a parkolókba, s szórólapokat osztanak az autósoknak, valamint a csatorna is forgat a témáról.

Vujity Tvrtko elmondta: Weisz Fannival amúgy is folyamatosan járják különböző rendezvényekkel az országot, így a kampányuk várhatóan e módon is egyre több követőre talál.

Mint mondta, a kezdeményezés csak részben szól arról, hogy meghagyjuk mozgásukban korlátozott honfitársaink jogszabályban biztosított parkolóhelyeit. Hangsúlyosabb,  hogy szemléletváltozást érjenek el. „A parkolóhely csak egy szimbólum ahhoz, hogy jobban megbecsüljük a rokkantakat, az ő jogaikat” – így a riporter.

Comments are closed.