Rövidre zárták a novemberi közgyűlést

Nem eresztették bő lére mondandójukat a városatyák a csütörtöki közgyűlésen, nem volt sok napirendi pont és többször is egyetértéssel szavazták meg az előterjesztéseket.

hirdetés

Csak pár esetben alakult ki vita a novemberi közgyűlésen, az előterjesztések túlnyomó többségét egyetértésben megszavazták a politikusok.

Több helyen róhatjuk le tiszteletünket a hősök előtt Pécsett: a döntések értelmében a Mecseki Láthatatlanok és a Szovjetunióba elhurcoltak is műemléket kapnak a közeljövőben. Sőt, az első uránvárosi lakóház is kap egy táblát.

Azért akadt, aki ezeknek sem tudott felhőtlenül örülni: Kunszt Márta (DK) azt firtatta, mibe is fog ez kerülni a városnak.

A közgyűlés döntése értelmében rövidesen megújulhat a Napsugár bölcsőde a Budai Nagy Antal utcában. Mintegy 240 millió forintból történik mindez pályázati forrásból, az önkormányzatnak nem szükséges önerőt biztosítania hozzá.

A Zöld kapu pályázatot is támogatták a politikusok, ennek a költsége 232 millió forint, vissza nem térítendő forrásból. Ha minden jól megy, a belváros és a Zsolnay-negyed fákkal, virágokkal telhet majd meg, de lesznek ingatlanfejlesztése is.

Sokáig tárgyalták a volt Misina Étterem tulajdonjogának megszerzéséről szóló előterjesztést a képviselők. Gulyás Emil (MSZP) kezdeményezte az épület statikai átvizsgálását, lévén körülbelül ötvenéves az épület. Fogarasi Gábor (Jobbik) aggodalmának adott hangot, miszerint több alkalommal olyan bérlő kapott már önkormányzati ingatlant, aki súlyos tartozásokat halmozott fel. De újra előkerült a Tv-toronynál létesítendő jégpálya kérdése, létjogosultsága is. A testület végül rábólintott az előterjesztésre.

A Pécsi Közterület-felügyelet is új vezetőt kap, az erről szóló pályázat kiírásáról is döntöttek a képviselők.