Rozéfesztivált tartanak Villányban

Az utóbbi évek sikersztorija a rozé

Hétvégén rozéba öltözik Villány, hogy az országban egyedülálló módon ünnepeljék a rozé borokat. Július 17-18-án a villányi borvidéken ötödik alkalommal rendezik meg a népszerű Rozé Fesztivált. Az ingyenes programokon évről évre rengeteg látogató vesz részt, a rendezvény fénypontja a koncertek, gasztronómiai- és sportprogramok mellett kétségkívül a RozéMaraton futóverseny.

hirdetés

Az ország legvidámabb és legszínesebb borfesztiválja címre joggal pályázó rendezvény azért jött létre, hogy méltó módon ünnepelje a borvidék az egyik legnépszerűbb magyar borfajtát. A fesztivál különlegessége a RozéMaraton futóverseny. A már jól ismert jelmezes versenyt július 18-án, szombaton rendezik meg a megszokott 3 km-es távon. Igazi karneváli hangulatban, kongás felvonulás kíséretében mérhetik össze gyorsaságukat az indulók, ahol nyerni nem csak sportteljesítménnyel lehet: a versenyzőknek a futást követően Rozé Szépségversenyt hirdetnek, ahol a legeredetibb, legrozésabb jelmezeket viselők között értékes nyereményeket és villányi rozéválogatást sorsolnak ki.

A Rozé Fesztivál a rozé bor karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes programokat ígér. A pezsgés július 17-én a Kowalsky Meg A Vegával és azt követő utcabállal indul. Szombat este Fábián Juli & Zoohacker, majd a The Carbonfools is koncertezik, az éjszakai parti hangulatát pedig DJ-Tomi biztosítja.

Programokból természetesen napközben sem lesz hiány. Kézműves vásár, 22 pincészetből álló borudvar, népi játszóház, gasztronómiai és sportprogramok várják a látogatókat.

A rozérajongóknak idén is lehetőségük lesz fesztiválbusszal utazni Pécs és Villány között. 17-én, pénteken 20.00 órakor Pécsről, az Árkád Rákóczi úti buszmegállójából indul a fesztiválbusz Villányba, vissza pedig 01.00 órakor. 18-án, szombaton 18.00 órakor indul Pécsről a busz, vissza pedig szintén 01.00-kor.