Rózsahegyek Pécsen

Városszerte több helyszínen pótolják a Biokom munkatársai az elfogyott vagy betegség miatt tönkrement rózsákat. Sőt, teljesen új virágágyásokat is kialakítanak többek között a Tettye Parkban.

hirdetés

Jelenleg közel 2600 m2-en láthatunk rózsákat városi közterületeken, ám ezek mostanra több helyen megritkultak, számos rózsatő tönkrement betegség, elfagyás vagy éppen szándékos rongálás miatt.

A virágokat ezért időről időre pótolni kell. A hiányos ágyások pótlását városszerte 20 helyen az elkövetkező napokban végzik a Biokom munkatársai, valamint több helyszínen teljesen új rózsaágyásokat is kialakítanak.

Megkülönböztetett figyelemmel kezelik a Tettye Parkot az ültetések során, a park Magaslati út melletti részén hoznak létre rózsakertet, a korábbi tapasztalatok szerint a közterületekre leginkább alkalmas rózsafajtából.

A munkák során 1280 rózsatövet ültetnek ki változatos színekben, olyan bokorrózsa fajtákat használnak, amelyeket kifejezetten parkokba javasoltak, mint például: Kimono, Circus, Molde, Samba, Puszta, Limar fajták.