Adományok égtek el a tűzben

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság közlése szerint nagy erőkkel vonultak a mintegy kétszázötven négyzetméteres épület tüzéhez a hivatásos tűzoltók. Teljes terjedelmében ég egy körülbelül kétszázötven négyzetméter alapterületű raktárépület Pécs belterületén, a Diófa utcában.

hirdetés

A raktárban ruhaneműt, és útszórásra használt sót is tároltak. Az épület nincs tűzfallal elválasztva a közvetlenül mellette álló autószerelő műhelytől, így a tűzoltók elsődleges feladata a lángok továbbterjedésének megakadályozása. A pécsi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetésével három tűzoltó gépjárművel, egy létrás járművel és egy vízszállítóval érkeztek ki a helyszínre, miközben a komlói hivatásos tűzoltók egy tűzoltó gépjárművel, valamint a mohácsi hivatásos tűzoltók egy második vízszállítóval úton vannak a tűzhöz. A pécsi tűzoltók négy habosított vízsugárral kezdték meg a lángok oltását, miközben megakadályozzák, hogy a tűz továbbterjedjen a raktárépületről. Kigyulladt egy raktárépület Pécsen FRISSÍTVE (20.10):

A beavatkozóknak sikerült megakadályozniuk a tűz továbbterjedését, jelenleg az utómunkálatok folynak a káreset helyszínén. Egy alapítvány raktárában keletkezett a tűz, amelyben rászoruló családoknak összegyűjtött tartós élelmiszer, ajándékcsomagok és ruhaneműk voltak.

FRISSÍTVE (20.40):

Négy habosított vízsugárral oltották el a lánglovagok a tüzet. Miközben oltottak, a tűzoltók a raktár mellett álló épületeket is védték a tűztől, majd miután eloltották a lángokat, megkezdték a raktárépület átszellőztetését és átvizsgálását. A tűzben az elsődleges információk szerint senki nem sérült meg.