Rutinos kezekben az orfűi aquapark

Az ország több részén uszodákat, vízi vidámparkokat üzemeltető Fürdőpark Kft. lesz az orfűi aquapark üzemeltetője az idei szezontól kezdődően öt éven át – döntött a megyei önkormányzat csütörtöki közgyűlése zárt ülésen. A most kiválasztott cég évi nettó 12 millió forintos bérleti díjat fizet a tulajdonosnak – a megye május elsejével adja át számukra a létesítményt.

hirdetés

NÉZZEN KÉPEKET A TAVALYI NYÁRRÓL. KLIKK IDE!

A fürdőkomplexum üzemeltetésére öt ajánlattevőt hívtak meg, a tárgyalások első körét követően három cég tett ajánlatot – tájékoztatta a PécsMa.hu-t a zárt ülést követően Horváth Zoltán, a közgyűlés elnöke.

A minden pályázati kiírásnak eleget tevő, s most kiválasztott Fürdőpark Kft. a Tempero Zrt. uszodatechnikai és fürdőüzemeltető vállalkozás projektcége. Ez utóbbi korábban alvállalkozóként vett részt az orfűi aquapark kivitelezésében, ahol a gépészeti blokk építése volt a feladata. A fővárosi székhelyű társaság többek között Balatonfüreden, Győrben és Sopronban is üzemeltet tanuszodákat, vízi vidámparkokat – tette hozzá Horváth.

A megyei elnök arra is kitért, hogy tulajdonosként nem fog elzárkózni a Baranya Megyei Önkormányzat az elől, hogy az üzemeltető újabb beruházásokat hajtson végre a területen, valamint, hogy a Fürdőpark Kft. pályázatot nyújtson be az ott található infrastruktúra fejlesztésére.

Horváth Zoltán elmondta: május elsején adják át az aquaparkot az üzemeltetőnek, s a cég döntése lesz, hogy mikortól nyitják meg fürdőkomplexum kapuit a nagyközönség előtt.