Saját fia fejébe állította a kést

A vád szerint nem engedték tovább inni, ezért saját fiát késelte meg az a férfi, akit a 4 év letöltendő börtönre ítélt a Pécsi Törvényszék nem jogerősen.

hirdetés

A vádlott férfi és nevelt gyermekei tavaly májusi bálban együtt buliztak, de az apuka sokat ivott, túl hangos volt, énekelt, táncolt, amire a bálozók is felfigyeltek. A rendbontás megelőzése érdekében nevelt gyerekei rábeszélték apjukat, hogy menjen haza.  A vádlott megsértődve ugyan, de hazament. Az egyik fiú  rövid idő után követte.

Majd otthon, a konyhában kérdőre vonta apját, és egyszer szájon is ütötte. Erre a vádlott a konyhaszekrényből magához vett egy 13 centis konyhakést és azzal, nagy erővel a vele szemben álló sértettet fejen szúrta, majd eltávozott a házból – közölte a bíróság.

A sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A vádlottat másnap, a testvére lakásán fogták el. A Pécsi Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt 4 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 4 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek, a határozat még nem jogerős.